Aktuellt

Här presenterar vi våra senaste projekt och nyheter inom digital kommunikation.

Qlok i nytt samarbete med Sälj & Marknadshögskolan

Publicerad: 24 maj

Qlok fortsätter att expandera! Till hösten kommer vi hålla i utbildningen Digital conversion manager tillsammans med Sälj & Marknadshögskolan.

Nu kan vi på Qlok berätta om ett nytt samarbete: utbildningen Digital conversion manager som fördjupar de studerandes kunskap om affärsnyttan med digital kommunikation. Utbildningen ger kompetenser som direkt kan omsättas i företag och organisationer. Det blir en unik möjlighet att skaffa sig spetskompetens inom området digital konverteringsoptimering och på så vis sticka ut som digital marknadsförare.

Samarbetet omfattar även att utveckla pedagogiken för distansutbildning, något som vi har stor erfarenhet av och som vi verkligen vill jobba med. Det är en utmaning att skapa en bra inlärning när man inte träffas fysiskt men det är också just den utmaningen som vi brinner för.

Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet. Att få ansvara för alla kurserna i utbildningen och att få hjälpa till att utbilda ett 40-tal personer till detta eftertraktade yrke kommer bli så roligt , säger Tobias Landén, VD på Qlok.

Sök till utbildningen nu

Utbildningen går att söka fram till den 4 juni 2018! Läs mer om utbildningen och ansök på Sälj & Marknadshögskolan

fakta: Digital conversion manager

✔️Distans
✔️Helfart
✔️1,5 års studier
✔️Möjlighet till praktik på befintlig arbetsplats
✔️Möjlighet till studiestöd från CSN
✔️Exempel på kurser: webbstrategi och affärsnytta, webbanalys och digital marknadsföring

Rekord i antal ansökningar till höstens YH-utbildning

Publicerad: 17 maj

För tredje året i rad driver Qlok utbildningen Digital kommunikatör inom offentlig verksamhet tillsammans med Jensen yrkeshögskola. Nu kan vi summera ansökningarna och stolta se att det är rekordmånga som vill utbilda sig med oss!

– Det är fantastiskt att så många sökt till höstens utbildningsstart! Vi tog fram utbildningen ihop med Jensen Yrkeshögskola eftersom vi såg behovet av den här kompetensen i offentlig verksamhet. Det höga söktrycket visar att utbildningen är mer aktuell än någonsin, säger Tobias Landén, VD på Qlok. 

”Tack till alla 281 sökande”

Totalt har 281 personer sökt till yrkeshögskoleutbildningen. Nu går Jensen yrkeshögskola vidare med att gå igenom ansökningarna.

 – Stort tack till alla som sökt, spridit ordet och hjälper oss att utbilda offentliga verksamheter inom digital kommunikation. Den stora mängden ansökningar gör att vi nu undersöker möjligheten att kunna erbjuda fler platser till självkostnadspris, så att så många som möjligt ska kunna gå utbildningen.

fakta: Digital kommunikatör inom offentlig verksamhet

✔️Distans
✔️Halvfart
✔️2 års studier
✔️2 praktikperioder

✔️Kan kombineras med jobb
✔️Drivs av Qlok tillsammans med Jensen yrkeshögskola

Studera till Digital kommunikatör!

Publicerad: 7 majn

Vill du bli riktigt vass på digital kommunikation? I höst drar vi på Qlok tillsammans med Jensen Yrkeshögskola igång den tredje omgången av utbildningen för dig som jobbar eller vill jobba som kommunikatör inom offentlig eller ideell verksamhet. 

Sagt om utbildningen

– Tack vare utbildningen har jag utmanat mig själv och äntligen lärt mig alla saker jag tidigare varit osäker på. Att få göra konkreta uppgifter och öva under lång tid har varit toppen. Dessutom har jag byggt nätverk inom min egen organisationen och med de andra kursdeltagarna.

Anna Rosenberg, Kommunikatör

– Det skrivs och sägs så mycket om sociala medier. Men jag ville lära mig grunderna så att jag själv kan bedöma vad som är sant och vad som är spekulationer. Uppskattar att utbildningen är så lång att vi hinner följa utvecklingen över tid och fördjupa oss i det vi studerar.

Lena Jansson, Kommunikatör

– Det är väldigt kul att fylla på med massor av ny kunskap och empiri inom digital kommunikation. Det har gett mig, och vår organisation, stöd i att förändra hur vi arbetar med den digitala kommunikationen.

Daniel Siksjö, Webbredaktör

Snabbfakta

✔️Distans
✔️Halvfart
✔️2 års studier
✔️Kan kombineras med jobb
✔️Gratis
✔️Ansök senast 15 maj
✔️Drivs av Qlok i samarbete med Jensen yrkeshögskola

Dialog, närvaro och content i digitala kanaler

Publicerad: 21 februari

Den 24-25 april genomförs konferensen Kommunikatörsdagarna – offentlig sektor i Stockholm. Arbetar du med kommunikation inom offentlig verksamhet är det ett gyllene tillfälle att få koll på dialog och närvaro i dina sociala medier samt möjligheter och utmaningar kopplat till den digitala utvecklingen. 

Under konferensen får du ta del av framtidsspaning och de senaste trenderna du som kommunikatör i offentlig sektor bör ha koll på. Konferensen belyser ämnen som content, rörlig bild, mätning och analys och internkommunikation.

dialog och närvaro

Under den första dagen, 24 april, deltar vår digitala strateg Susanne Gorne och bjuder på en intressant och lärorik föreläsning på temat ”Så skapar du bra content, dialog och närvaro i digitala kanaler”.

– Att arbeta med dialog för att stärka varumärket är idag oerhört viktigt. Det ska bli kul att inspirera kommunikatörer och ge tips på hur man kan arbeta med dialog. Jag kommer berätta om det förändringsarbete vi genomförde i Svenska kyrkans kanaler, tipsa om framgångsfaktorer för att lyckas med content och även berätta om utmaningar och hur de kan hanteras, säger Susanne Gorne.

Om Qlok 

Qlok arbetar med digital kommunikation, IT, marknadsföring och utbildning. Vi ger föreläsningar, arbetar med dialog, kriskommunikation samt strategisk och operativ utveckling kring digitala kanaler. Här kan du läsa mer om våra tjänster.

 

Kontakt: info@qlok.se | Besöksadress: Vasagatan 16, 111 20, Stockholm | Qlok på LinkedIn | Facebook